van Dam zomer 2018  vl 1
van Dam hoveniers vl
van Dam zomer 2018  vl 2
vaste-planten_src

Duurzaamheid

We kiezen het juiste 'groen' voor de juiste plek voor een gezonde beplanting. De machines die we gebruiken werken op een accu of met de minst belastende brandstoffen. Alleen wanneer nodig gebruiken we biologische bestrijdingsmiddelen. De meststoffen die we toepassen zijn organisch en milieuvriendelijk. We scheiden het afval en geven structureel aandacht aan milieuregels.

Voor de opdrachtgever die meer wil doen voor het milieu maken we voedsel, schuil - en nestelplaatsen voor dieren en biotopen voor kikkers en salamanders. We vergroten de biodiversiteit van de beplanting en geven zo aandacht aan insecten en vlinders. Het aanleggen van een wilde bloemenweide met bijvoorbeeld broeihopen voor ringslangen behoort ook tot de mogelijkheden. Ook kan het dakwater worden opgevangen voor gebruik. 

'Een betere wereld ligt in een goed ontwerp', dat we graag voor u maken.

Voor de Vrije School in Leidsche Rijn maakten wij een 'groen' schoolplein, waarbij tegels werden hergebruikt om een zandbak en een waterornament te maken. Regenwater werd afgekoppeld als beekloop door het schoolplein. Als beplanting gebruikten we een appel - , een peren - , en een pruimenboom, een vlierbes en kruiden. De tuin werd aangelegd door ouders van de leerlingen in samenwerking met onze hoveniers. Foto's van het eindresultaat vindt u binnenkort op onze website.